2012. febr. 14.

Reménységünk szerint...

Pál, Jézus egyik nagy apostola, mindig nagy útiterveket szőtt. Előre beharangozta, hogy kiket szeretne meglátogatni, melyik gyülekezetet szeretné tanácsaival ellátni. De sokszor beleütközött Isten terveibe. Isten időnként átrajzolta a térképen az útvonalakat, melyeket meg kellett tennie. Ezért mondta Jakab apostol: 
"Tehát akik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk; azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni... (Jakab 4, 13-16.)
Az elmúlt alkalmunkat elfújta a hóvihar. A terveink fel lettek függesztve. Ezért most már csak óvatosan szeretnék fogalmazni: Ha az Úr akarja, és élünk, és a hóvihar sem seper el bennünket, találkozót szervezünk február 18-án a Műhelyünkben.
Több terv is készült a különböző eshetőségeket figyelembe véve:
A terv: Ha az időjárás engedi (mármint Isten tervében nem szerepel másként), akkor Ibolya vezetésével fogunk táskát varrni, melynek részletes bemutatását egy korábbi bejegyzésünkben olvashatod.
B terv: Nyújtófatartó varrása (seminol technikával), melynek részletes leírását már korábban közzétettem. Az anyagszükségleten túl ehhez hozzátok el a nyújtófátokat is. Most nem sütési célokkal vesszük kézbe, hanem méricskélni fogjuk.
Ebben a tervben szerepel még egy alternatív varráslehetőség, melyet meglepinek szánok.
C terv: Ha minden törik és szakad, akkor otthon maradunk és megtartjuk az online együttlétünket és újra az interneten keresztül gazdagítjuk ismereteinket. (Remélem, ezzel nem kell számolnunk.:)

A terv a szombati napon fog teljesen körvonalazódni, melyről mindenkit értesíteni fogunk.

Teljes gőzerővel készülünk most már az amerikai vendégeink fogadására is. Szeretném, ha a vendéglátásra nézve, ötletekkel készülnétek, és tanácsokkal látnátok el, hogyan lephetnénk meg a kedves varrótársainkat.

Meghívót is szeretnék készíteni erre a különleges alkalomra. Ha tudtok még érdeklődőkről, akkor itt a lehetőség egy meghívásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése