2012. febr. 25.

Csend


Mindenki más zenét szeret.
Valaki a klasszikust, más a modernet.
Mindegyik szép és különleges,
de hallgattad-e már azt, aminek a neve: csend?

…Vagy félsz tőle?

Fokozott zajszennyezésben élünk,
de nem kell mindig másokat követnünk.

Mindenhol hangzavar, és mikor hazamegyünk,
zakatol az agyunk. De mikor pihenünk?

Kapcsolj ki minden zajforrást
és élvezd a csend szavát!
Meglátod, Isten szólni fog hozzád!
(OKR 2006)

Egyszer egy néni beszorult a liftbe, s a kívülállók aggódva kérdezték, van-e még bent valaki más. Azt mondta, nincs egyedül. Mégis, amikor „kiszabadították” a liftezőket, csak a néni lépett ki onnan.
  • De hát azt tetszett mondani, nem egyedül tetszik lenni!? – szegezték neki e mondatot.
  • Nem is voltam. Isten volt velem, és tudja, nagyon jól töltöttük az időt…
(Mindennapi és nem egészen mindennapi történetek mindennapi és nem egészen mindennapi embereknek c. könyvből a Jól töltöttük az időt… c. történetből N.V. Peale nyomán)

Az egyedül töltött időnket úgy is kihasználhatjuk, ahogyan ez a néni: feltöltődött. Istennel beszélgetett. Lehet, hogy vallásos, unalmas szövegnek tűnik az ima, de az nem jelent mást, mint beszélgetést Istennel.
Milyen imát hallgat meg Isten?
Nem a hosszú mormolás, üres szavak érdeklik, hanem az őszinte ima, melyet a „belső szobánkban”, azaz a szívünk legmélyéről mondunk el. Erről ír a Máté ev. 6: 5-6.
Rohanó életet élünk, de van-e időnk megállni, meghallani Isten bátorítását, hálát adni neki vagy kérni tőle? Gondolkodj el ezen, miközben meghallgatod a következő dalt:
Sokszor azt érzem, hogy valami nincs rendben. Bár kialudtam magam és nincsenek rossz körülmények, valami hiányzik. Olyankor rá kell jönnöm, lelkem feltöltődésre vár. Ha alkalmat adunk arra Istennek, hogy feltöltsön minket, ő megteszi, mert azt ígérte, hogy „aki kér, az mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik” Máté ev. 7:7
Kedves Olvasónk! Kívánom, hogy a csendet ne túléld, hanem találkozz benne Jézussal, ahogyan a néni a liftben! Ilyen alkalom lehet például a várakozás egy hosszú sorban egy szupermarketben…
Lejegyezte: bodza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése