2012. máj. 14.

Tilda baba

Május 12-én Gyulára látogattunk el a csoportunkkal. Élmény volt kicsit kimozdulni, tanulni a foltvarrásban előttünk járóktól.
Sajnos, a lelki részt nem sikerült felvenni, így nem tudom lejegyezni sem. A legfontosabb üzenet, amelyet az idős lelkészné szeretett volna a szívünkre helyezni: Az a legjobb út, amit Isten tervezett a számunkra. Ha ezt elfogadjuk, azt tesszük, amit ránk bíz, ott vagyunk, ahova rendelt, boldogok leszünk. Ez nem jelent göröngyöktől, nehézségektől mentes életet, hanem a "helyemen vagyok" érzését adja.

Több baba közül választhattunk, én most egy egyszerű Tilda baba szabásmintás szeretnék közreadni.
A szabásminta nem tartalmazza a varrásszélt!!!

Hozzávalók: 
- testszínű textil (erősebb, nem nyúlós póló is megfelelő)
- a ruhácskához mintás anyag

Varrás menete:
1. Vágd ki a szabásminta szerint a baba törzsét és végtagjait! (Ügyelj arra, hogy 2 jobbra néző, 2 balra néző alapanyag legyen!)
2. Varrd össze a törzset, a karokat és a lábakat! (Színt színre fordítva) A szaggatott részeknél hagyj egy kis nyílást, ahol kifordíthatod és megtömheted a babát!
Tipp: apróbb vatelindarabokkal dolgozz, és alaposan tömd ki a végtagok végeit is!
3. A törzs nyitott részébe dugd be a készre kitömött lábakat, és varrd le (varrd hozzá)!
4. A törzs oldalaihoz varrd a karokat!
5. A kis ruhát varrd össze a vállrészeknél, oldalaknál! (Ha precízebb munkát szeretnél, akkor a nyaki és a karnál levő részeket visszahajtva levarrhatod, a ruha alsó szélét felszegheted)
6. A sapkát is varrd össze, majd fonalból készíts hajat a babának, varrd a fejére, tedd rá a sapkát szélénél visszahajtva és öltsd le körbe!
A kis ruhát tetszés szerint díszítheted.

Az én Tilda babámnak már meg is van a gazdája:)


Ez a zoknibaba megér egy újabb bejegyzést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése