2011. dec. 11.

Ajándékötletek avagy ötletek ajándékba

Egy egyszerű CD/DVD tok ötletét szeretném veletek megosztani. Saját fejlesztés:) Remélem, nektek is tetszeni fog, és rövid idő alatt csodaszép ajándékokat fogtok fabrikálni.
A varrás menetét is próbáltam közérthetően leírni. Három varrásvonallal elkészíthető ez a kis alkotás:)
A következő varrás egy kicsit babrás, de nagyon szép. A lillakreatív.blogspot.com oldalról kaptam az ihletet. Készíts te is hajpántot! A legalkalmasabb a filcanyag felhasználása. Könnyű vele dolgozni és mutatós. Vágjatok ki 2×35cm hosszú 3 cm széles anyagot. Mintázni a legkülönbözőbb módon lehet. A két fénykép ötletindítónak jó lesz. A kivágott minták felvarrása után a két pántot a következőképpen varrom össze: az egyik végére behelyezem a vastag gumit, elvarrom, majd a pántot körbejárom a varrógéppel, és a másik végéhez érkezve a gumi másik szélét is behelyezem a két pánt közé, majd rögzítem. Én 10 cm- es gumit használtam fel. 
A megadott mértékek egy 2,5 éves kislány fejéhez mértek, ha te nagyobbra kívánod szabni, akkor a mértékeket is növeld meg értelemszerűen!

A harmadik ötlet: illatzsákocskák készítése. Vágj ki 11cm×11cm-es, 8cm×8cm-es és 7cm×7cm-es négyzeteket (természetes duplán)! Varrd körbe a dupla négyzeteket (színével összefordítva), rés kihagyása nélkül! Kérdezheted, hogy lesz így megtömve? A négyzetek közepére készíts egy kis metszetet, tömd meg egy kis vatelinnel, cseppents rá néhány csepp illóolajat! (Ha pénztárcád engedi levendula, és egyéb illatos töltetet is használhatsz:)
A vágás helyét néhány öltéssel varrd vissza! A három zsákocskát összefogva (tömés és varrás után) varrd egybe egy kis cérnaszállal (a legkisebb zsák varrata nem fog látszani, ha összefordítod a másik csomaggal:)! Egy aranyszalaggal átkötve kész is az ajándék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése