2011. ápr. 11.

Minden megfoltozható?

Elgondolkoztatott az a kérdés, hogy milyen messzire nyúlik vissza a foltmunkázás. Milyen korai bejegyzések állnak a rendelkezésünkre? A Wikipédiában azt a megjegyzést találtam, hogy a foltvarrás igen régi, a szövés feltalálásával esik egybe. A szükség, a szegénység hozta létre. De ennél nagyobb felfedezésre is jutottam. Egy egészen korai írásban, a Bibliában is találtam erre utalást. Még Jézus is foglalkozik a foltozás szabályaival. Kíváncsi vagy, hogy mire gondolok? A Márk evangéliumában a következőket olvastam: " Senki sem varr foltot új posztóból régi ruhára, mert a toldás kitépne belőle, az új a régiből, és még csúnyább szakadás támadna." (2,21.) 
Ha figyelmesebben tanulmányozzuk az Írásokat, akkor rá kell jönnünk, hogy itt Jézus nem a varrás rejtelmeibe szeretne bevezetni bennünket. Mindezzel átvitt értelemben szeretne bennünket valamire megtanítani. Jézus mindig is kedvelte a példázatos beszédet.
Most értünk el a címben feltett kérdésünkhöz. Minden megfoltozható? Nem. A lelki dolgokban nem működik a foltozgatás. Egy kicsit türelmesebb leszek, segítőkészebb, önzetlenebb,... Nem tudjuk lelkünk bűnös foltjait eltakargatni. Teljes megújulásra van szükség. Talán most azt kérdezed, hogyan lehetséges mindez? A jellemünk megváltoztatásához nélkülözhetetlen Jézus, aki azért halt meg, hogy a bűneinket eltörölje, "jellemhibáinkat kijavítsa". Ő teljesen új természettel, jellemmel tud megajándékozni. Mindezt a Biblia alapján jelenthetem ki neked.
"Ha valaki Krisztusban (Jézusban) van, új teremtés az:
a régi elmúlt és íme: új jött létre.
Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltette minket önmagával Jézus által..."
(2. Korintus 5, 17-18.)



Lejegyezte: nagnus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése