2018. máj. 27.

Közös alkotás

A balatonszemesi "Kelj fel, tündökölj!" konferencián kiállították a baptista foltvarrókörök munkáit. A mi kis Foltozó Műhelyünk is készült közös varrománnyal. A faliképet négyesben alkottuk meg.
A feladat az volt, hogyan taníthat Isten a varráson keresztül is.


A következő kísérő szöveg került a munka mellé:


Isten országa olyan mint a mustármag

Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet vesz az ember, és elvet a szántóföldjébe. Ez ugyan kisebb minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között.” (Máté 13, 31-32.)

Így indult el ez a kis foltvarró missziói is 2012 szeptemberében a Püspökladányi Baptista Tevékeny Szeretet Misszió falain belül. A célcsoport az intézmény nappali ellátásában lévő gondo­zottak voltak. Az évek alatt sokféle technikával ismerkedtünk meg, gyakoroltuk a géphasználatot, ügyesítettük a kezeinket a sokféle aprólékos munka során.
Volt, amikor magunk számára varrogattunk, volt, amikor eladás­ra készültek a munkák, máskor ajándékba. Hangzik az Ige min­den foglalkozás során. Hogy mikor érik be, nő fel az elhintett mag, az az Úr kezében van. Hiszem, hogy a hűséget megáldja az Úr!
A varrás mellett ismerkedtünk a kosárfonással is. Az utóbbi idő­ben sok peddignád-kosár született meg az ügyes kezek alatt.
A mustárfa otthont, védelmet nyújt. Szeretnénk a lelki segítség mellett fizikai támogatást (ruha, élelem, egyéb anyagi szükséglet) is nyújtani az ellátottaknak. Bár hisszük, hogy ha a lélek megújul, a szükségletek is be lesznek töltve. („Keressétek először Isten or­szágát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.” Máté 6, 33.)


Technika: applikáció, fércöltés,...
Foltvarrók: Püspökladányi Foltozó Műhely tagjai (nevük a munkán is szerepel)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése