2014. szept. 15.

Új kezdet

Új "tanév", új tervek, ötletek, célok. Ha az Úr akaratával is megegyezik, akkor az idei évben szeretnénk egy kicsit produktívabbakká válni. Nem csak magunknak varrogatnánk, hanem az elkészített munkáinkat szeretnénk értékesíteni is.
Első körben egy egyerű, de nagyszerű ötlettel kezdtünk. Az idei befőzések melléktermékeként sok meggymag maradt ki. Összegyűjtve a magvakból nagyon jó kis magzsák készíthető.

Hogy személyesebbé tegyük a munkáinkat, húgom segítségével készítettünk egy saját logót a Foltozó Műhelyünk számára. Ezt is megmutatjuk közelebbről.



A lelki rész sem maradhatott el.
Mostanában sokat lehet látni bennünket, ahogy a bébitaxit magunk után húzva furikázunk össze-vissza a városban. Ennek egyik oka, hogy elkezdődött az óvoda, és a gyermekeinket ezen az úton juttatjuk el nap, mint nap az óvodába.
De ennek van egy másik oka is.
Két évvel ezelőtt kölcsönkaptuk a sógoromék autóját, amelyet nagy örömmel vettünk birtokba. De elérkezett a búcsú ideje is, 1 hete került vissza jogos tulajdonosához a kis Suzuki.
Autó nélkül egy kicsit módosítanunk kell a hétköznapi rutinjainkon. Ha esik, ha fúj a kerékpárnak kell minden igényt betöltenie. Hatalmas segítség a kerékpár-utánfutó, amelybe 2 gyermek egyszerre szállítható, és a csomagtere alkalmas a pakkok tárolására is.
Még szép az idő, kellemes a levegő reggelente, nagyon jól esik 2 kerékre ülni, mozogni. De elkezdett aggódni a szívem a jövő miatt. Hogyan fogok tekerni, ha beáll a tél, lefagy az aszfalt, és hópelyhek takarják be utunkat?
Tudta az Úr, hogy biztatásra van szükségem. 2 igeverssel bátorított, amely úgy hiszem, mindannyiunk számára lehet buzdítás.
6Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt;7és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. 
19Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban. (Filipp 4. rész)

1. Ne aggódjunk! 
Az aggodalom, félelem stresszként hat a szervezetünkre, öl, rombol, betegségbe hajt. Se a testnek, se a léleknek nem használ.
De ez nem jelenti azt, hogy bele kell törődnünk minden helyzetbe, hanem inkább
2. Imádkozzunk!
Imádságban feltárhatjuk a problémáinkat, nem kell egyedül megbirkóznunk a vállat lehúzó terheinkkel. Isten tud és akar is segíteni!!
3. Békességet kapunk!
Minden értelmet meghaladó nyugalom töltheti el a szívünket.
4. Isten megígérte, hogy a benne hívőknek minden szükségét betölti. 
Az Őt követőknek! Szükségét! Nem minden óhaját, kívánságát.
A világ Ura ne volna képes rajtunk segíteni?
5. Ne felejtsük el megköszönni azt, amit kaptunk!
Sok minden olyan természetes a számunkra, úgy vesszük, mintha nekünk járna.
Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, mit dicsekszel, mintha nem kaptad volna? (1. Korintus 4, 7.)

Várom én is, hogyan készíti el mindazt számunkra Isten, amely a gyermekek szállításával kapcsolatos szükség. Addig is tekerünk, és edződünk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése