2013. okt. 31.

A szolgálat bemutatása, visszatekintés



Két évvel ezelőtt egy gyulai foltvarró körben jártam. Szeretek varrni, a foltmunka különösen elbűvöl. A különlegessége a műhelynek az volt, hogy a varrogatás mellett a Biblia köré is leültek. Ezen az alkalmon vett részt a keresztyén foltvarró kör országos vezetőinek képviselői is. Ekkor a szívemben kezdett egy új elhívás körvonalazódni. Szolgálni Istent a varrógépemmel. Ki hallott már ilyet?
Amerikai hölgyek már régen gyakorolják ezt a munkaformát. Varrnak és beszélgetnek. De miről? Inkább kiről? Isten dolgairól, az Ő szaváról, a Bibliáról. Megszületett az elhatározás és egy Foltozó Műhely először Vésztőn, majd átköltözésünk után Püspökladányban.
Az első kérdés (Hol legyen a folytatás?) hamar válaszra talált. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió tárt karokkal várt. Örömmel támogatta ezt a kezdeményezést. Kapu nyílt. Új asszonyok, új lehetőségek. Az ellátottak szívesen kapcsolódtak be a varrásba. Minden második héten 1-1 új alkotás született. Megfogható, szemet gyönyörködtető. Az elmúlt évben sok mindent kipróbáltunk: ismerkedtünk a foltvarrás alapjaival, alaptechnikákat sajátítottunk el, eszközök használatában ügyesedtünk (nem is olyan könnyű a körkés használata, mint ahogy azt először gondoltuk), készültünk ünnepekre, díszekkel, blokkok összeállításával lettünk gazdagabbak.
Hadd tegyek közé egy bejegyzést, amely vezérgondolatként kísér bennünket:

Minden megfoltozható?
http://foltozkatok.blogspot.hu/search/label/folt
Miért beszélünk erről mi olyan sokat. Nem elég a foltvarrás? Ezen keresztül is nyerhet az ember új célokat, reményt, nem? Hiszem, hogy minden problémánk gyökere nem a körülményeinkben keresendő, hogy kaptam- e jó családot, szakmát, kellő útravalót az életre vagy éppen szerencsés csillagjegy alatt születtem-e.
Az életünk gyökeres fordulatra szorul. Ha békességet kapunk Istentől, bűnbocsánatot, az életünk égető problémái is felszámolásra kerülnek. Itt gondolok most az alkoholizmusra, céltalan, bolyongó életre, kábítószerélvezetre, magányra, szeretetéhségre... Ezekkel küszködnek az ellátottak is. Erre gyógyír nem a varrás (bár egy közös tevékenység, odafigyelés lehet néhány enyhítő csepp egy éhező léleknek), hanem Jézus bűnrendező halála.
Hálás vagyok, hogy az alkalmakon mindig van érdeklődő. Ha szeretnél csatlakozni , neked is van lehetőséged!
Terveink között szerepelnek: cérnatartó, szöszmösztartó, táskák, ... megvarrása.
Isten áldását kívánva:
nagnus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése