2011. okt. 24.

Nemsokára karácsony?!

- Elő az apró, maradék anyagdarabokkal! Egy darab sem fog haszontalanul kuporogni a varrósdobozban, hiszen nemsokára karácsony!
- Micsoda?! Hiszen az még 2 hónap!
- Igen, de addig már csak háromszor jönnek össze FoltozKATÓK!...Nem lehet elég időben elkezdeni az ötletgyűjtést!

Nagyon vártam, hogy én is részt vehessek a vésztői folvarráson – sajnos az elsőn nem tudtam ott lenni, de most annál nagyobb öröm volt vendégül látni a lelkes varrni vágyókat.
Szívesen gondolok vissza arra a néhány alkalomra, amit
Ágnessel a gyulai foltvarrókörben töltöttünk. Szombaton lehetőségem volt továbbadni azt, amit ott kaptam: figyelmet, segítséget, ugyanis voltak olyan érdeklődők, akik most ismerkednek a géppel varrással. Jó volt segíteni nekik.
Ágnes megosztotta velünk, hogyan lehet 2 anyagdarabból 4 vonal varrásával szütyőt készíteni. (Nagyon hasznos!)
Miután mindenki elkészítette a magáét, körbeültünk és egy ének után Ibolya (Gyuláról) elmesélt néhány dolgot az életéből.
Megemlítette, hogy amikor gyermek volt, az úton átment felette egy lovaskocsi úgy, hogy a 2 ló éppen nem lépett rá. A szülei nem győztek hálát adni Istennek lányuk életéért.
Elmondta, hogy bár keresztény családban nőtt fel, volt egy pont, amikor igazán megértette:Mert Isten úgy szerette ezt a világot, hogy egyszülött Fiát (Jézust) adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (János evangéliuma 3:16), és személyes lett számára ez az igevers.
A lelki dolgok után, ki-ki folytatta ezt a gondolatmenetet, ki-ki a varrást.
Hálás vagyok a gyulaiakért, Ibolyáért és Katiért, akiktől a lelkesítésen túl szakmai segítséget is kaptunk. Megtanították, hogyan lehet 7 háromszögből különleges hajtogatással illetve néhány öltéssel egy karácsonyfát készíteni, valamint megmutatták egy apró szaloncukordísz elkészítését. Megpillanthattunk egy gyorstechnikát a háromszögekből való hosszú motívum összevarrására.
Mindezen kívül: köszönjük nekik a vasalódeszkát!
Hála a precíz előkészületeknek, nem kellett szabnunk, így a varrási, hajtási technikákra koncentrálhattunk, s mennyi minden belefért 3 órába! Mindenki a maga otthonában gyakorolhatja a szebbnél szebb díszek alkotását.
Kedves Olvasóm! Még három foltvarró alkalom lesz a 2011. évben. Ha teheted, gyere el, szeretettel várunk!
Addig is alkotókedvvel teli heteket kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése